بیماریهای مرغ عشق

مرغ عشق شاهین

تمام مطالب این سایت از کتاب مرغ عشق نوشته انته ولتر و تجربیات شخصی خود است

این وبلاگ در مورد پرندگان زینتی است عکس هایی که در این وبلاگ مشاهده میکنید تنها متعلق به این وبلاگ میباشد لذا اگر این عکس ها و مطالب را در وبلاگ دیگری دیدید به ما گذارش دهید در این وبلاگ سعی میشود اطلاعاتی جامع در مورد پرنده مورد نظر شما داده بشه که با اطلاعاتی بیشتری از آن نگهداری کنید .سوالات خود را در هر بخش مربوطه بپرسید روزانه به سوالات پاسخ داده میشود با تشکر مدیریت وبلاک

:: خرید هاست لینوکس
:: خرید مونوپاد
:: مرغ عشق فنچ وکاسکو شهاب
:: ردیاب ماشین
:: جلوپنجره اریو
:: اریو زوتی z300
:: جلو پنجره ایکس 60

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان ...مرغ عشق و کاسکو شاهین... و آدرس shahen1374.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 8
بازدید ماه : 39
بازدید کل : 202256
تعداد مطالب : 7
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1






بیماریهای مرغ عشق

بیماریهای مرغ عشق

عدم تحرک بی حوصلگی مشخصه بروز بیماری های در مرغ عشق است: به ندرت با وسایل بازی خودراسرگرم کرده وازنگهدارنده خود دوری می جوید. روی شاخه ای نشسته و سرش را برگردانده و در   پرهای  پشتش فروع می نماید. در این حال چشمانش همواره بسته نبوده و با نگاهی خسته به اطراف می نگرد. پرهایش باز می نماید و بر روی دو پا استراحت می کند(بر خلاف معمول که بر روی یک  پا استراحت می نماید). اما نشستن و خوابیدن روی دو  پا به تنهایی علائم بیماری نمی باشد. البته معمولاً مرغ عشق ضمن استراحت یک  پا را بالا کشیده و در  پرهای خود فرو می برد . ولی استثناء وجود دارد. به عنوان مثال مانکی به مدت هفت سال است که شبها روی دو  پا خوابیده وبه ندرت یک  پایش را جمع می کند. بیمار بودن مرغ عشق علائم دیگری نیز دارد: کم غذایی و به ندرت اقدام به خوردن نمودن ، از جمله این علائم است.مدتی طولانی جلوی ظرف غذا نشسته ولی تنها گه گاه چند دانه می خورد. در صورت شدت بیماری بی رمق  به کف قفس نوک می زند. مرغ عشق مریض در محل مورد علاقه اش قرار می گیرد، اما بیشتر روی سینه می نشیند. سرود مش  قدری آویزان است. در صورتی که درد داشته باشد، گه گاه کمی خود را تکان داده و بالش را باز نموده و دهن دره می کند. معمولاً دهن دره مرغ عشق مریض عمیق تر است.اگر دو مرغ عشق داشته باشید، مرغ عشق مریض بیشتر از قبل توسط مرغ سالم تمیز می گردد. در صورتیکه به سلامت مرغ عشق خود مشکوک هستید، ابتدا فضله اش را مد نظر قرار دهید.

مرغ عشق در حال گذاردن تخم یا بعد از تخم گذاری پاهای خود را باز و پی در پی دهان دره میکند

   به کف قفس نوک می زند. مرغ عشق مریض در محل مورد علاقه اش قرار می گیرد، اما بیشتر روی سینه می نشیند. سرود مش  قدری آویزان است. در صورتی که درد داشته باشد، گه گاه کمی خود را تکان داده و بالش را باز نموده و دهن دره می کند. معمولاً دهن دره مرغ عشق مریض عمیق تر است.

اگر دو مرغ عشق داشته باشید، مرغ عشق مریض بیشتر از قبل توسط مرغ سالم تمیز می گردد.

در صورتیکه به سلامت مرغ عشق خود مشکوک هستید، ابتدا فضله اش را مد نظر قرار دهید. مرغ عشق در حال گذاردن تخم یا بعد از تخم گذاری پاهای خود را باز و پی در پی دهان دره میکند

 فضله آبکی و لغزنده علامت خطر است. گه گاه نیز بدون آنکه مرغ عشق شما مریض باشد،فضله اش آبکی می شود. این امر نشانه  یک اختلال جزیی خواهد بود. برخی از مرغ عشق ها پس از استحمام فضله ای آبکی دارند   گروهی در نتیجه ترسیدن چنین علایمی درشان بروز می نماید. حتی در صورت غمگین بودن انسان و یا بی توجهی و بد رفتاری با جانور، این حالت در  پرنده دیده شده است. علاو بر علایم عمومی و اسهال، استفراغ و خارج شدن کف و مایع از دهان نیزاز نشانه های بیماری می باشد.  پرنده سرش را به شدت تکان داده و چیزهای از دهان خارج می سازد. اما چند دهان دره  پی درپی به منزله کسالت نیست. شنیدن صدای نظیر عطسه نیز موجب نگرانی نمی باشد. دام پزشکان بر این عقیده اند که دهان دره به منزله تعادل بخشیدن به فقدان اکسیژن و عطسه به منزله استفاده از دستمال کاغذی است. اما این علائم را شدیداً تحت نظر قرار دهید. در صورت خارج شدن آبو غیره احتمال شروع یک بیماری زیاد است.

داروها و وسایل مورد نیاز اولیه

اشخاصی که پرنده نگه داری می دارند بایستی برخی داروها و وسایل کمکی اولیه را در منزل دارا باشند. جعبه مخصوص کمک های اولیه بایستی شامل تجهیزات زیر باشد: پنس ،پیپت، قیچی نه چندان تیز،قطره چکان، قدری ید،پنبه ، پنبه انعقاد خون، کربن جانوران، آنتی بیوتیکی تعیین شده از طرف دامپزشک و نوار پاغنسمان باریک.

نکته مهم :همواره یک لامپ مادون قرمز برای درمان امراض در اختیار داشته باشید.

اقدامات اولیه

پرنده مریض را به قفص کوچک منتقل نموده و تنها قرار دهید.یا آنکه مرغ عشق مریض را در قفس خودباقی گذارده و بقیه مرغان را خارج نموده و به اطاقی دیگر منتغل نمایید.

فضای مرغ مریض بایستی کرم و عاری از جریان هوا بوده و نور شدید به آن نتابد. به پرندی بیمار نور مادون قرمز بتابانید. اشعه این لامپ علاو بر تولید گرما به زیر پوست جانور نفوز کرده و گردش خون و تبادل مواد را تحریک تسریع می نماید. سلول های خونی توسعه یافته و مواد مضره سریع تر دفع می شود . توسط اشعه مادون قرمز مواد دارویی نیز فعال تر عمل می کنند . فاصله اشعه لامپ از پرنده بایستی حدود 40تا50سانتیمتر باشد. دما را دقیقاً تحت کنترل خود داشته باشید( نه بایستی از 35 درجه سانتیگراد تجاوز نماید) جانور بایستی تقریباً سه بار در روز به مدت 20تا30 دقیقه زیر تابش این نور باشد. پس از آن بایستی رفته رفتهدمای محیط را کم تر نمود.سعی نمایید گرما را پس از تابش اشعه،توسط لامپی الکتریکی که رویش دستمال انداخته و پشت قفس قرار داده اید ، در 35درجه سانتیگراد ثابت نگه دارید. اغلب پس از اولین تابش حال پرنده رو به بهبود خواتهد گذارد.در صورتیکه سیستم های تنفسی مرغ عشق سرماخورده باشد ،یعنی از دهان و سوراخهای بین اش آب خارج شده و تنفسش به سختی انجام شود، بایستی ضمن تاباندن نور مادن قرمز هوای محیط را مرطوب نگه دارید بهتر انست که قفس را داخل ظرف بزرگی که به خوبی آن را در بر گیرد قرار دهید. داخل این ظرف مسطح کمی آبجوش بریزید. بدین ترتیب بخار آب رطوبت هوارا افزایش خواهد دارد. بایستی حواله ای چنان روی قفس و ظرف را بپوشاند که بخار آب داخل قفس گردد و ضمناً نور مادون قرمز به پرنده برسد.

توجه : در صورت مشاهدی فلج یا هر گونه گرفتگی عضلات،اشعه نور مادون قرمز زیان آور خواهد بود.

در صورتی که بیماری خاتمه نیابد،اشعه مادون قرمز به تنهایی علاج کار نیست. اگر پس از چند ساعت پرنده هنوز مریض باشد، بایستی حتماً او را به دامپزشک برسانید. حمل نقل پرنده بیمار بایستی در محیطی گرم و هم دماغ با اطاق انجام گیرد (بخاری اتومبیل بایستی روشن باشد ). روی قفس را پتوی گرمی پیچیده و در صورت لزوم از پتو برقی استفاده نمایید. توجه داشته باشید که برای پرنده هوا به مقدار کافی موجود باشد. 

طریقه صحیح گرفتن پرنده : در صورتیکه گرفتن پرنده برای منظور خاص ضروری باشد، نحوه صحیح آن بدین قرار است: دست راست خود را جلوی سینه اش قرار داده و توسط دست چپ خود پرنده را از بالا بگیرید، سر پرنده بایستی بین انگشت های نشان و وسطی قرار گیرد بدین ترتیب پرنده را به خوبی مهار نموده و قادر به معاینه اش خواهید بود. هرگز ضمن پرواز پرنده را نگیرید، زیرا به آسانی پرها و شانه اش را زخمی خواهد ساخت . در صورتیکه در روز موفق به گرفتن پرنده نشدید تا شب صبر نمایید در هنگام شب حتماً موفق به این امر خواهید شد.

بیماریها و نحوه معالجه آنها

اسهال

علائم: مدفوع آبکی، پرهای کثیف، بی تفاوتی و سستی .

علل احتمالی:    سرماخوردگی در اثر جریان هوا، تغییرات ناگهانی دما، سرد بودن بیش از اندازه آب خوراکی یا آب استحمام، خوراک سرد یا فاسد، چرک کردن معده یا روده، مسمومیت.

اقدامات اولیه، پرهای کثیف را با آب ولرم شسته و به خوبی خشک نمایید. پرنده بیمار را از سایرین جدا نموده و از دادن  خوراک تازه (نظیر میوه و سبزی) به وی خود داری کنید. به دانهخ هایش کربن حیوانات اضافه نمائید. به او آب جوشیده یا چای نعناع داده و از اشعه مادون قرمز استفاده کنید.

مداوا: در صورتی که اسهال بیش از 24 ساعت ادامه داشته و پرنده ضعیف شود، به دامپزشک مراجعه نمایید.

یبوست

علائم: پرنده ضمن دفع مدفوع با مشکلاتی مواجه شده و ار عقب به این طرف و آن طرف میرود.

علل احتمالی: تغذیه غلط، مسمومیت، امراض داخلی .

اقدامات اولیه: توسط قطره چکان یک قطره کرچک یا رغن زیتون از یک طرف روی زبانش بچکانید . میوه و سبزی و دانه های آبدار مفید است.

مداوا: پس از حدود هشت ساعت ، یکبار دیگر رغن روی زبان پرنده بچکانید. در صورت ادامه یبوست به دامپزشک مراجعه نمایید.

شبه یبوست یا اختلالات تخم گذاری

علائم : مرغ عشق ماده علایمی شبیه یبوست از خود نشان می دهد. زیر شکمش گرد شده و پر های نزدیک مخرجش کمی راست می شوند. پوست بینی اش روشن و صاف می گردد. در صورتی که مرغ  عشق ماده قاغدر به تخم گذاری نباشد،ضعیف شده، چشم هایش را بسته بالاخره تنها قادر به نشستن در کف قفس خواهد بود.

علل احتمالی: ضعیف شدن،او.لین تخم گذاری، تخم فاقد لایه آهکی است.

اقدامات اولیه: نور مادون قرمز با گرمای مرطوب و بخار آب.

مداوا: در صورتکه تخم یک تا دو ساعت پس از اشعه دادن خارج نشود، فورا به دامپزشک مراجعه نماید

فلج

علائیم: حرکت آهسته یک پا و یا اختلالات حرکت که رفته رفته پدید می اید

علل احتمالی : کمبود ویتامین ، تغذیه غلط مسمومیت، جراحت.

اقدامات اولیه: اضافه نمودن ویتامینً به آب آشامیدنی، سبزی و میوه تازه گرما ولی از تابش اشعه خودداری  شود.

مداوا: در هر صورت فوراً به دامپزشک مراجعه کنید.

ضربه مغزی

علائم: فلج ناگهانی و کامل و یا بی هوشی.

علل احتمالی : سقوط ویا اصابت به پنجره و دیوار و زمین.

اقدامات اولیه: پرنده بی هوش را در مکانی نرم و تاریک قرار دهید. سرش بایستی بالاتر از بدن قرار گیرد . پس از به هوش آمدن محیطش را گرم سازید.از تابش اشعه خود داری نمایید.

مداوا: حتی الامکان زودتر به دامپزشک مراجعه کنید.

اختلالات عظلانی

علایم: اغلب سستی عظلات پا و پس از آن حفظ عدم تعادل و نشستن در کف قفس. حرکات غیر عادی سر و در صورت شدت بیماری خم شدن سر به طرف پشت و یا شکم.

علل احتمالی:کمبود ویتامین.

اقدامات اولیه: سکون و آرامش،گرما ،نور متمرکز، از تابش اشعه خودداری شود.

مداوا: فوراً به دامپزشک مراجعه کنید.

چرک کردن سر

علایم: آمدن آب بینی، عطسه، سرفه ، تکان دادن سر و خارج شدن مایع از دهان ، گرفتگی سوراخ های بینی ، چسبیدن چرهای سر، سختی تنفس.

علل احتمالی:» سرماخوردگی(اسهال)، بیماری ویروسی.

اقدامات اولیه: پرها را باآب ولرم شسته و به خوبی خشک نمایید. تابش اشعه با بخار گرم مفید است.

مداوا: فوراً به دامپزشک مراجعه نمایید.

تنگی نفس

علایم: ضعیفی، لرزیدن، تنفس دشوار، شنیده شدن صدا و صوت در تنفس. احتمالاً پرنده به کمک منغارش میله های را گرفته و گردنش را می کشد تا هوای بیشتر تنفس نماید.

علل احتمالی: سرماخوردگی( اسهال) چرک کردن شش، مرض طوطی ها.

اقدامات اولیه: اشعه توام با بخارگرم.

مداوا: فوراً به دامپزشک مراجع نمایید



مرغ عشق شاهین

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







:: برچسب‌ها: دارو ها و وسایل مورد نیاز اولیه, اقدامات اولیه, بیماری ها و نحوء معالجه انها, مولتی ویتامین, تقویت نطفه, کشتن پرنده,
نوشته شده توسط شاهین قاسمی قاسموند در جمعه 30 تير 1391

مطالب پیشین


Powered By LOXBLOG.COM Copyright © 2009 by shahen1374